Trigonometrik Açıların Dönüşümü

Trigonometrik Açıların Dönüşümü. ♦ sin (x + y) = sin x. Analitik düzlemde merkezi o(0, 0) (orijin) ve yarıçapı 1 birim olan çembere birim (trigonometrik) çember denir.

Buyuk Acilarin Trigonometrik Oranlari Genis Acilarin Trigonometrik Oranlari Trigonometrik Indirgeme
Buyuk Acilarin Trigonometrik Oranlari Genis Acilarin Trigonometrik Oranlari Trigonometrik Indirgeme from www.matematikkolay.net
Dönüşüm formülleri trigonometride kullanılan, toplam durumundaki iki trigonometrik ifadeyi çarpım haline getirmeye yarar. Benzer şekilde tanjant ve cotanjant dönüşüm formülleri de ispatlanabilir. Açılarından biri (x) 0° ile 90° arasında olan bir dik üçgenin (düzlemsel bir üçgende iç açıların toplamı 180° merkezi orijin ve yarıçarpı 1 birim olan çembere birim çember veya trigonometrik çember denir.

Toplama halinde trigonometrik ifadeler içeren denklemlerde, o ifadeleri çarpmaya çevirerek sadeleştirme yapabilmemize olanak tanır.

Tümler olan açıların özellikleri ( derece ) : Radyan, sinüs ve kosinüs trigonometri formülleri, trigonometri birim çember üzerinde konumları ile görünür. D doğrusunun birim çemberi kestiği noktanın x koordinatı açısının cos değerini , y koordinatı açısının sin değerini verir. Üçgende tri̇gonometri̇k bağintilar sinüs teoremi.


Comments

Popular posts from this blog

Trigonometry Explained Easy

Trigonometric Formulas Exponential

Trigonometri Indirgeme Konu Anlatımı